Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları


UÇAK BİLETİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İPUÇLARI

1. Uçak bileti ararken seyahat etmek istediğiniz tarihi kapsayan tüm haftayı sorgulayın. Haftanın diğer günlerindeki uçak bileti fiyatları, gitmek istediğiniz günden daha hesaplı olabilir. Eğer bir engeliniz yoksa daha erken gidip belki de gideceğiniz yerde biraz vakit geçirmeyi seçebilirsiniz.

2. Gece yarısı kalkışlı uçak biletleri genelde gündüz uçuşlarından daha hesaplıdır.

3. Hafta içi günlerde uçak biletleri genel olarak hafta sonundan daha hesaplıdır.

4. Erken rezervasyon çok önemlidir. İster yurt içi, ister yurt dışı olsun, aylar öncesinden alacağınız bilet, birkaç gün önce alacağınız biletten her zaman daha hesaplı olacaktır. Çünkü havayolu firmaları, ancak sınırlı sayıdaki koltuğu promosyonlu satışa açarlar. Aylık yolculuk planlamalarınızı yaparken erken rezervasyon bilet alımını da hesaba katın.

5. Pazar günü gitmek istediğiniz bir yere, cumartesi gidin ve geceyi orada geçirin. Havayolları hafta sonları uçaklarının doluluk oranını korumak ister, bu nedenle cumartesi uçuş fiyatlarını daha hesaplı tutarlar. Pazar gecesi yerine Pazartesi sabahı dönüşü tercih ederseniz de daha hesaplı uçak bileti bulabilirsiniz. Yani yoğunluğun az olduğu günler, aynı zamanda uçak bileti fiyatlarının da düşük olduğu günlerdir.

6. Gideceğiniz yere aktarmasız uçmayı tercih edin. Genelde aktarmasız uçuşlar, aktarmalı uçuşlara  göre daha hesaplıdır. Bazen tam tersinin de olduğu durumlar olabilir, bu nedenle mutlaka karşılaştırarak karar verin.

7. Hep hayal ettiğiniz veya sıkça gidip geldiğiniz bir destinasyon varsa, her hafta ya da her ay belirli periyotlarda uçak bileti fiyatlarını kontrol edin. Böylece havayolu firmalarının sessiz sedasız yaptığı uçak bileti promosyonları fark edip sudan ucuz fiyatlara uçma şansı elde edebilirsiniz.

8. Tek yön yerine gidiş dönüş uçak bileti alın, tek yön uçak bileti her zaman daha pahalıdır.