Otel Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

KONAKLAMA SATIŞI

1.aşama : Arama Kriterleri

Konaklama yapılması düşünülen şehir, tercih edilen özel bir otel varsa adı, giriş tarihi ve konaklama yapılacak gece sayısı girilir. Oda sayısı otomatik 1 gelir, kaç oda gereksinimi varsa o girilir. Girilen oda sayısına göre oda türleri tercih edilir ve çocuk sayısı girilirse, yaşlarını da girmek gerekir.


Gelen otel listesi üzerinde, isteğiniz oteli bulmanızda yardımcı olacak eylemler şunlardır:
1. Sıralamasını tekrar isteğinize göre yenileyebilirsiniz,
2. Arama sonuçlarını daraltmak için kriterleri tekrar düzenleyebilirsiniz,
3. Listeyi kendinize uygun fiyat aralığına indirgeyebilirsiniz,
4. Harita üzerinden istediğiniz konuma göre otel seçebilirsiniz, 
5. İstediğiniz oteli seçebilirsiniz,
6. Listelenen otel listesi n kapsamında istediğiniz sayfayı yönlenebilirsiniz.

Otel seçildiğinde, “Devam” düğmesi ile sonraki aşamaya geçilir. 

2.aşama : Kişi Bilgileri

Kaç oda için sorgulama yapılmış ise, her odada kalabilecek kişi sayısı dikkate alınarak, o kadar oda ve kişi için, bilgilerinin girilebileceği aşağıdaki ekran gelir:

Tüm aşamalarda, ekranın sağ altında hangi aşamada olduğunuzu görebilirsiniz. Sol tarafında ise, önceki aşamalarda doldurulmuş olan bilgileri, üzerine geldiğinizde açılan pencerelerde gözlemleyebilirsiniz. 
Fareyi, ok ile işaretli düğmenin üstüne getirdiğinizde, 1. Aşama sonucunda, arama kriterleri, hangi otelin seçildiği, oda, kişi sayıları ve ücret ile ilgili detay bilgi aşağıdaki gösterilir:

3.aşama : İletişim/Fatura Bilgileri

Bu aşama, zorunlu bir aşama değildir. Acenteler için ayrı, son kullanıcı için ayrı ayrı olmak üzere, genel parametrelerden bu aşama atlatılabilir. Bu durumda, ilk kişinin bilgileri, iletişim bilgileri olarak algılanır. Parametre olmaması veya değerinin olumsuz olması halinde, kişilerden farklı da olabilecek, acente tanımlarından farklı olabilecek bilgileri girilebilir.

4.aşama : İletişim/Fatura Bilgileri

Bu aşama, ödemelerin gerçekleştirildiği, satış veya rezervasyonun tamamlandığı aşamadır. Önceki aşamalarda belirlenen oda ve kişilere göre ödenmesi gereken toplam tutar gösterilir. 
Ödemeler yapıldıkça aşağıdaki gibi gösterilirken, yapılan ödeme ödenen kısma eklenir ve bakiyeden düşülür. “Tüm işlemleri göster” işaretli olursa, tüm ödeme kayıtlarını, girişimleri başarısız dahi olsa gösterir. Yanlış bir ödeme yapılır ise, ilgili satırdaki “Sil” kolonunun altındaki “X” ya basılarak, ödeme iptali yapılabilir.Kredi kartı ödemelerinde, aşağıdaki ekran kullanılır. 3D olması halinde, bankasına göre farklı doğrulama yöntemleri karşınıza çıkabilir.
Tüm ödemeleri tamamladığınızda,bakiye sıfırlandığında satışı gerçekleştirebilecek duruma gelinmiş olur. 

5.aşama : Onay

Satış/rezervasyon gerçekleşince, yolcu listeli onay ekranı gelir.